Nejhodnější chlapec - Gottlieb, Eli, 1956- (Argo, 2016)
Padesátník Todd Aaron je t?žký autista, žijící od d?tství ve specializovaném sanatoriu. V klidu si znovu a znovu pro?ítá encyklopedii a je nejrad?ji, když se nic ned?je. Když však do sanatoria p?ibudou noví lidé - nevlídný ?len personálu a pacient s poškozeným mozkem -, poklidné vegetování vezme za své, a co je ješt? horší: jednooká pacientka Martine mu d?lá milostné návrhy a p?esv?d?uje ho, aby p?estal brát léky, protože práv? ty mu blbnou hlavu. Tlak t?chto okolností citlivý Todd nevydrží a ze sanatoria uprchne, aby nalezl svého mladšího bratra a spolu s ním dávno ztracené d?tství. P?íb?h psaný v první osob? dává ?tená?i nahlédnout do p?ecitliv?lé duše ?lov?ka vyd?šeného sv?tem, ale v?tšinou je to ?tení plné paradoxních a vtipných úvah a post?eh?