Nejstudenější válka - Tregillis, Ian, 1973- (Fantastika, 2016)
Druhý díl románového triptychu, ve kterém si Otčina Roberta Harrise podává ruku s Alanem Moorem. Dvacet dva let po druhé světové válce panuje mezi britským impériem a SSSR jen křehká rovnováha sil. Sovětský svaz se táhne od Tichého oceánu po kanál La Manche a Britům už desítky let skýtají jedinou obranu jejich čarodějové - kteří však nyní za podezřelých okolností jeden po druhém umírají