Zapadávání - Pačesová, Václava, 1966- (Jonathan Livingston, 2016)
Po Zastřihávání křídel je tu druhá vtipná a chytrá kniha minipříběhů ze života jedné tak trochu vadnoucí ženy. Miniatury Venduly Pačesové překvapí dobrým postřehem i trefným vtipem. Autorka má bezesporu dobrý pozorovací talent, její humor je inteligentní i mile cynický, což dostatečně vyvažuje absenci velkého příběhu. Pokud by se jí v budoucnu povedlo pospojovat tyto čtivé miniaturky v ucelený příběh, mohl by vzniknout dobrý román. (Michal Viewegh