Agatha Raisinová a zlý veterinář - Beaton, M. C., 1936- (Detektivka, 2012)
Agatha Raisinová nemůže přivyknout životu na venkově, kde jedinou vyhlídkou na vzrušující večery jsou schůze dámského spolku. Když neuspěje se sbližovacími manévry u souseda Jamese Laceyho plukovníka na odpočinku chopí se Agatha příležitosti a navštíví nového, pohledného a nezadaného veterináře. Ačkoli Agatinu mourovatému kocourovi vůbec nic neschází, Hodge musí v rámci milostného dobrodružství vytrpět drsné vyšetření. Jeho oběť je naneštěstí zbytečná, neboť zakrátko se najde zvěrolékař mrtvý...