Harry Potter a tajemná komnata - Rowling, J. K., 1965- (Albatros, 2011)
Harry postoupí do 2. ročníku. Ve škole se však začínají dít hrůzostrašné věci. Několik studentů a kočka se stanou oběťmi tajemného stvoření. Zavládne panika. Žáci se dozvídají o Tajemné komnatě, v níž je nestvůra ukryta. Povídá se, že škola má být očištěna od všech, kteří nejsou hodni studovat kouzelná umění. Harry a jeho přátelé se pokusí vypátrat, kdo za tím vším stojí, kdo je oním Zmijozelovým dědicem, který, jako jediný, může Tajemnou komnatu otevřít.