Jak skřítkové a děti chránili les - Socha, Radomír, 1946- (Albatros, 2016)
V lese, o který se starají skřítkové, se všem donedávna dobře žilo. Ale potom si les vyhlídli nezvaní hosté, řádili a ničili, co se dalo. Nešťastní obyvatelé si nevěděli rady. A tak je lesní knížepán poslal za skřítkem Ohnivcem a houbalkou Čaromilou. Ti už s těmi darebáky pěkně zatočí!