Vítej, Karle! - Březinová, Ivona, 1964- (Druhé čtení, 2016)
Jednoho pátečního odpoledne kamarádi Míra a Dany hrají jako obvykle na plácku fotbal. Vtom se jim míč zakutálí do rohu za kontejnery. A když se Míra pro balon rozběhne, objeví tam u zídky schouleného hubeného a špinavého chlapce. Kluci se ho hned začnou vyptávat, ale domluva s ním není snadná. Hovoří zvláštní češtinou, a navíc je tak podivně oblečený! Kdo je ten záhadný kluk? Ke knize je přiložený pracovní sešit - bavte se a luštěte!