Chorvatsko - Mutić, Anja (Z řady průvodců Lonely Planet, 2014)
Chorvatsko je díky vzácné kombinaci půvabu a autentičnosti módní evropskou destinací, kde si pozornost návštěvníků zaslouží kromě pláží také kulturní poklady, starověká architektura a pradávné lidové tradice