Brdy : známé i neznámé - David, Petr, 1974- (Universum (Knižní klub), 2016)
Půvabná oblast, kterou milují trampové, výletníci i starousedlíci, nádherné pásmo zalesněných kopců, které tvoří krajinu mezi Prahou a Plzní. Brdy lákají po celý rok – od jarního probouzení přírody přes letní výlety k podzimnímu houbaření a zimnímu běžkaření. Brdy nabízejí svoji osobitou atmosféru, úžasnou přírodu i spoustu cenných památek. Vedle významných zámků (Dobříš, Hořovice, Mníšek pod Brdy) a církevních areálů (Příbram – Svatá Hora, Zbraslav) tady najdeme mimořádné technické památky (Příbram - Březové Hory) i připomínky drobných řemesel, malé a o to milejší expozice (Starý Rožmitál), místa spojená s významnými osobnostmi (Čapkova Strž). Po dlouhých letech můžeme Brdy poznávat vcelku. Otevírá se ještě nedávno nepřístupná oblast vojenského výcvikového prostoru ve Středních Brdech, postupně zde budou vyznačeny i nové turistické trasy