Malinkatý kretén - Frýbová, Zdena, 1934-2010 (Šulc-Švarc, 2012)
Humoristický román o dámě středního věku, která se svými dvěma skotskými teriéry prožije komedii s rozvodem v období politické předvolební kampaně. Manželka, kterou představa rozvodu nechává chladnou, si okamžitě začíná plánovat život podle svého, sledována ironickým pohledem svých teriérů. Nečekané katastrofy, které život přináší a o které se často zaslouží jeden ze psích bratrů, řeší hrdinka s přehledem. Nadsázka celého románu spočívá v tom, že žena se umí se svými psy sice domluvit, ale nedokáže se s nimi vždycky shodnout