Marie Kristýna : nejmilejší dcera Marie Terezie - Hanibal, Jiří, 1929- (Knižní klub, 2016)
V novém historickém románu líčí oblíbený autor pohnuté, mnohdy dramatické osudy rakouské arcivévodkyně Marie Kristiny, dcery Marie Terezie a císaře Františka I. Štěpána. Přišla na svět v den pětadvacátých narozenin své matky; patrně už proto jí matka dávala přednost před svými ostatními dětmi. Půvabné dívce jako by od počátku přála šťastná hvězda. Později se provdala za muže, kterého si sama vyvolila - a s milovaným Albertem založila ve Vídni Albertinu, snad nejznámější galerii umění