UltiMatum - De la Motte, Anders, 1971- (Knižní klub, 2016)
Z jezera Mälaren poblíž školicího centra švédské vládnoucí strany bylo vyloveno lidské tělo, dokonale naporcované a už částečně rozložené. Případ přistane na stole kriminální inspektorky Julie Gabrielssonové. Čí je to mrtvola a kdo si dal takovou práci, aby ji nebylo možné identifikovat? Policistu Davida Saraca pronásledují démoni minulosti. Poté co jen o vlásek unikl smrti, drží ho na izolovaném oddělení daleko od Stockholmu - prý pro jeho dobro. David by rád navždy umlčel hlasy ve své hlavě. Je to všechno tvoje práce, Davide, šeptají mu. Byl to tvůj plán. Tvoje chyba. A pak dostane nabídku, která změní jeho názor