Černý lev - Deveraux, Jude, 1947- (Baronet, 2013)
Historická romance populární americké autorky, odehrávající se za panování krále Edwarda ve středověké Anglii, přibližuje osudy odvážného rytíře, jemuž se říká Černý lev. Statečnému anglickému dobyvateli přezdívají Černý lev kvůli jeho lví odvaze. Mezi nepřáteli nebo ženami nemá sobě rovného - dokud se nesetká s Lyonene, zelenookou kráskou, jejíž nezlomný duch se vyrovná tomu jeho. Odvážná dívka zdolá každou hrozbu, aby mohla stát po jeho boku, dokud ji žárlivost a kruté lži nezavedou přes Irské moře do smrtelného nebezpečí. Zachránit ji může jen jediný muž. Jedině Černý lev má dostatek odvahy, aby zničil spiknutí, jež je rozdělilo a hrozí rozetnout pouta lásky, která je spojila navždy.