Šarlatový slib - O'Hara, Elizabeth, 1964- (Baronet, 2000)
Milostný historický román zavede čtenáře do 13. století. Hrdinkou je sedmnáctiletá Karen, jediná dcera barona Fennella. Dívka vyrůstá na otcově hradě v severní Anglii v poměrném klidu a blahobytu. Jednoho dne si však uvědomí, že jí toho ke skutečnému štěstí přece jen ještě hodně chybí. Otec jí hledá ženicha a Karen se právě zamilovala do mladíka, kterého by jí zcela jistě neschválil. Zvítězí otcova vůle, nebo dívčina vynalézavost, se kterou vyrazí svému štěstí na půl cesty vstříc?