Zkurvenej příběh - Minier, Bernard, 1960- (XYZ, 2017)
V románu Zkurvenej příběh Bernard Minier potvrzuje své mistrovství a definitivní členství v exkluzivního klubu velkých spisovatelů detektivek, thrillerů a jiných kriminálních románů. Opouští tentokrát Martina Servaze, Toulouse i Pyreneje a vezme čtenáře na sever od Seattlu, kde se táhne řetězec jen trajektem přístupných ostrovů, tři sta šedesát dní v roce obklopených mlhou, kde každý zná každého. Na jednom z nich – Glass Islandu – žije teprve šestnáctiletý Henry. Ten se po vraždě jeho přítelkyně dostane do centra pozornosti všech obyvatel, kteří na ostrově žijí. Je právě on pachatelem vraždy? Minier se vrhá do světa, který je nebezpečnější, než jsme tušili, a kde soukromí je jen iluze. Své vyprávění tentokrát opírá o napínavý a temný, pořádně zkurvený příběh..