Zloděj luridia - Peers, Bobbie, 1974- (Trix, 2016)
Seznamte se s Williamem Wentonem, osmiletým klukem, který umí luštit šifry jako nikdo jiný na světě. Jediný háček tkví v tom, že neví, kdo doopravdy je. William Wenton si uvědomuje, že není jako ostatní děti a že jeho minulost je zahalena tajemstvím. Nikdo mu nikdy neprozradil, proč jeho rodina používá krycí jméno a proč se z Anglie přestěhovala do ospalého Norska. A proč jeho dědeček před osmi lety beze stopy zmizel v londýnském metru. Teprve když náhodou vyluští Nemožnost, nejsložitější šifru na světě, pošlou ho rodiče do londýnského Centra posthumánního výzkumu a jeho život nabere nový a nečekaný směr. Pomalu, ale jistě začne odhalovat rodinná tajemství, ale nebezpečí má neustále v patách. Potřebuje pomoc, a proto musí co nejrychleji najít ztraceného dědečka