Bosá dívka : švédský rodinný thriller - Janouchová, Kateřina, 1964- (Mladá fronta, 2017)
Na porodní klinice, kde pracuje Cecilie Lundová, se zničehonic objeví zubožená mladá žena bez dokladů, přivede na svět chlapečka a beze stopy zmizí. Nikdo neví, kam odešla, ani proč své dítě opustila, a Cecilie se v souvislosti s jejím zmizením začne hlouběji zajímat o situaci lidí bez domova. I tentokrát se přesvědčí, že pravda může být životu nebezpečná.