Ztracený svět - Doyle, Arthur Conan, Sir, 1859-1930 (Omega, 2015)
Profesor Challenger získá věrohodné informace, že se v Jižní Americe nachází náhorní plošina, na které stále žijí dinosauři. Většina odborné veřejnosti se mu vysměje, ale přesto se mu podaří získat prostředky na zorganizování výpravy, která by měla tento zvláštní fenomén prozkoumat. Ačkoliv je sir A. C. Doyle znamý hlavně jako "otec" geniální detektiva Sherlocka Holmese, za pozornost stojí právě tento román, protože můžeme směle říci, že touto knihou začaly všechny dobrodružné příběhy o dinosaurech