Obři, trpaslíci, vodníci a skryté poklady : nejkrásnější pověsti - Růžička, David, 1969- (Klokan (Alpress), 2017)
Nejen hrady a zámky, ale i skály, rybníky a obyčejná stavení jsou opředeny kouzelnými pověstmi o tajemných obrech, trpaslících, vodnících, zbloudilých duších i strašidelných tvorech. Co skrývá podzemí hrádku Brdo a žije vodník v Jiřském rybníku? Jsou duchové na Sychrově? A co čerti ve mlýnech nebo obři ve skalách? Nevěříte? Ale co kdyby to byla pravda ...