Templáři, zednáři a další tajné společnosti v Čechách a ve světě - Novák, Jan A., 1951- (Knihy záhad, 2017)
Osud řádu templářů, jehož se báli i panovníci, jitří fantazii dodnes. Proč se nechal zlikvidovat a kam se poděly jeho obrovské majetky? Mnozí věří, že vše se přelilo do organizací ještě mocnějších. Dlouhé prsty zednářů sahají prakticky kamkoli: do vlád, finančnictví i podsvětí. Dějinná úloha je přisuzována i jiným tajným společnostem, třeba iluminátům