Černá řeka - Harper, Tom, 1977- (BB/art, 2016)
Vypravili se za zlatem Inků. V patách jim jde smrt.Britský lékař Kelvin MacDonald od klukovských let toužil zažít opravdové dobrodružství někde v divočině. Dychtivě proto kývne na nabídku zvláštního muže, s nímž se setkal na dovolené v Mexiku - lovec pokladů Anton mu nabídne, aby se zúčastnil výpravy do Amazonie, kterou chystá. S nástrahami nevyzpytatelné přírody a nepřátelsky naladěnými indiány Kel počítal, ale nebezpečí ze strany drogových gangů a obchodníků se zbraněmi ho znepokojuje. Tím spíš, že expedici od počátku stíhá jedna nepříjemnost za druhou. A pak je tu jejich cíl: jak postupují stále hlouběji proti proudu desítek přítoků Amazonky, vypadá bájné město pokladů Paititi jako nedosažitelná chiméra. Zápisky misionáře ze 17. století, jimiž se výprava řídí, jeho existenci sice potvrzují, ale současně naznačují zlověstná tajemství, která je obklopují a chrání. Černou vodou, která proudí v řece, všechno jen začíná