Hračka - Lauerová, Sylva, 1962- (Van Aspen, 2010)
Erotický román nabízí pohled na romantické prostředí Seychelských ostrovů očima hlavní hrdinky, působící v tomto prostředí jako psychoterapeutka. Syrovost sexuálních scén a přímočará otevřenost, se kterou dává autorka nahlédnout do myšlenkových pochodů ženy-predátora, činí z této knihy zcela výjimečnou sondu do intimního vyjádření ženské emancipace