Příběh staré šperkovnice : vyšetřuje komisař finanční stráže Eduard Plischek - Macková, Marie, 1958- (MOBA, 2017)
Druhý román z řady detektivek odehrávajících se v polovině 19. stol. v pohraniční oblasti, která je střežena oddílem finanční stráže.