Ve staré cihelně se svítí - Šlik, Petr Hugo, 1976- (Albatros, 2017)
Proč ve staré cihelně svítí? Nikdo tam nepracuje ani nežije. Dvanáctiletí průzkumníci Vojta s Jindrou a jejich kamarádka Tereza se rozhodnou, že záhadě přijdou na kloub! Vyzbrojeni kuráží a baterkami vyrazí a najdou tam dvacetiletého Františka. Co tam dělá? Snaží se zachránit architektonicky cennou cihelnu. To je jasné, že mu trojice kamarádů musí pomoci! S nákupním centrem a obrovským parkovištěm by totiž Klárov nebyl jako dřív