Jak Kubík přestal být mlsný : výlet do země skřítků - Drobný, Libor, 1984- (Rebo dětem, 2015)
Kubík je prima kluk, jenže tuze zmlsaný. S jídlem zlobil odjakživa - doma, ve školce, a teď už i ve škole. Až se na to jeden skřítek nemohl dívat a vzal Kubu na výlet. Jen ať kluk vidí, kolik to stojí úsilí, než se jídlo dostane na talíř! Kniha plná dějových obrázků s doprovodným textem v bublinách nabízí dětem veselou výpravu za poznáním. Najdou tu spoustu informací a zajímavostí o jídle a o potravinách, a dozví se navíc o zodpovědném přístupu k vlastnímu zdraví a k celé planetě