Pro jméno a čest - Horáková, Naďa, 1962- (MOBA, 2016)
Děj historického románu se odehrává během poslední čtvrtiny 13. století na jihovýchodě Markrabství moravského. Na pozadí historických událostí za vlády Přemysla Otakara II. a jeho syna Václava II. sledujeme osudy několika zemanských rodů v čase, kdy se dokončuje stálá moravsko-uherská hranice v oblasti Lucka a Bílých Karpat