Ave, Caesar! - Knapman, Timothy (Dobrodružná historie, 2014)
Tato knížka přenese malého čtenáře do antického Říma, kde se bude muset vypořádat s se zákeřným zlodějem. Napínavý příběh čtenáře rychle vtáhne do děje. Podaří se mu pomocí znalostí z historie a bystré mysli uskutečnit vysněné setkání s císařem? Jestli někdy zaváhá, nevadí, příběh ho přivede zpátky tam, kam bude třeba.