Tajný recept - Green, Dan, 1975 červen 20.- (Dobrodružná věda, 2014)
Knížky z edice Dobrodružná věda jsou specifické svou formou – nečtou se chronologicky po stránkách za sebou, ale čtenář listuje a posupuje podle toho, jak řeší jednotlivé úkoly. Se správnou odpovědí se posune dál v ději příběhu, vinou špatné odpovědi zabloudí, ale je nasměrován k opětovnému řešení úlohy. Tato knížka přenese malého čtenáře do továrničky na čokoládu bábinky Inky, kde řádili lupiči, kteří ukradli tajný recept na vyhlášené pralinky a navíc po sobě zanechali obrovskou spoušť. Podaří se mu pomocí chemických znalostí a bystré mysli pomoci bábince a vypátrat lupiče?