Skoro se to podobalo lásce - Míka, Jan, 1947- (MOBA, 2016)
Dvě tragikomické retro novely vynikajícího stylisty a známého českého scénáristy vyprávějí o lásce a obyčejném životě za časů povinné vojenské služby, letních brigád a stranických legitimací. Vyučený zahradník Kuře marně touží po své Popelce, po čisté a prosté lásce. Není ale ani schopen vzepřít se svému dominantnímu otci. Vysokoškolák Boris je sebejistý a plný ideálů o budoucnosti. Netuší, že se mu do cesty postaví absurdní systém a lidé, kteří v něm hledají únik od vlastní méněcennosti. Od obou hrdinů se očekává, že se podrobí tomu, co je jim diktováno zvenčí ať už rodinou, svazem či stranou