Rostliny pro domov : nechte si vyčistit vzduch, který denně dýcháte - Chaudet, Genevieve (Computer Press, 2010)
Víte, že existují rostliny, které dokážou nejen zkrášlit vaše bydlení, ale mají také blahodárné účinky na naše zdraví, protože vylepšují vzduch v místnostech? Knížka nabízí výběr 38 běžných druhů pokojových rostlin, které umějí čistit a regenerovat vzduch v našich domovech. Mají schopnost pohlcovat látky škodlivé našemu zdraví, jako jsou těkavé organické sloučeniny a jiné chemické látky uvolňující se z materiálů používaných pro zařízení bytu. Pro každou místnost bytu zde najdete seznam druhů vhodných k boji se škodlivinami, které se v ní mohou vyskytovat. V knize mimo jiné naleznete: portréty "čisticích" rostlin, včetně pěstitelských rad a informací, které škodliviny pohlcují, přehled látek, které znečišťují ovzduší v našich domovech, kde se vyskytují, čím škodí našemu zdraví a jak je eliminovat vhodnými rostlinami, výsledky výzkumů zabývajících se kvalitou vnitřního ovzduší (NASA apod.), principy biočištění.