Kronika netesaného trůnu. - Staveley, Brian (Fantom Print, 2016)
První kniha epické fantasy o intrikách a říši, pro příznivce George R. R. Martina a Douglase Hulicka. Kruh se uzavírá. Sázky jsou vysoko. A staré pravdy znovu ožijí. Císař byl zavražděn a ponechal Annurské císařství ve zmatku. Jeho potomci teď musejí pohřbít žal a připravit se k odhalení spiknutí. Císařova syna Valyna, který prochází výcvikem pro nejvražednější bojovou sílu říše, zastihne zpráva daleko za mořem. Očekává potíže, ale po několika "nehodách" a po varování umírajícího vojáka si uvědomí, že je v nebezpečí i jeho život. Než však může podniknout jakoukoliv akci, musí přežít žoldnéřskou brutální závěrečnou iniciaci. Mezitím císařova dcera, ministryně Adare, pronásleduje otcova vraha přímo v sídelním městě