Poslední deska - Cartmel, Andrew, 1958- (Knižní klub, 2017)
Bydlí se dvěma kočkami, prvotřídním gramofonem a aparaturou, velkou sbírkou jazzových nahrávek a naživobytí si vydělává jako "vinylový detektiv". Raritní gramofonové desky, o které sám nemá zájem, prodá se ziskem na internetu. Zkrátka poklidná existence... Jenže pak u jeho dveří zaklepe tajemná Nevada, jež touží po raritní desce z roku 1955. Historie desky je trochu zvláštní - vydavatel krátce před vydáním alba spáchal sebevraždu kvůli problémům s konkurencí a vydíráním. Ale je to snad důvod práci odmítnout, když je nabídka štědrá a Nevada tak krásná?