Chladný popel - Beckett, Simon, 1960- (Knižní klub, 2013)
Detektivní román opět přivádí na scénu excelentního forenzního antropologa Davida, který se tentokrát dostane k děsivému případu vraždy na odlehlém hebridském ostrově Runa. Tady je objeveno ohořelé lidské tělo, respektive to, co z něj zbylo. Pouze chodidla a jedna ruka. Policejní práce na odlehlých ostrovech nese s sebou svá specifika a zapojí se do ní i Hunter, který se pustí po stopě pachatele. Když však větrná bouře odřízne ostrov od ostatní civilizace, propadne vrah zuřivosti a šílenství.