Střežit a bránit - Flynn, Vince, 1966-2013 (BB/art, 2009)
Adam Šošan, pocházející z rodiny teheránského bohatého židovského obchodníka s diamanty, se jako dlouholetý pracovník Mossadu podílel na plánování a provedení řady zvláštních operací. Na sklonku své kariéry byl na vlastní žádost vyslán do rodného Íránu, kde se mu pod cizí identitou podařilo proniknout přímo do jaderného komplexu v Isfahánu a nastražit zde výbušniny. Překvapivý izraelský útok na utajované zařízení, při němž zahynuly desítky vědců a techniků, vyvolá mezi nejvyššími íránskými představiteli touhu po odvetě. Napětí na Blízkém východě se stupňuje a hrozí válečný konflikt. V této krizové situaci je americkým prezidentem povolán Mitch Rapp, zkušený agent CIA, aby realizoval svůj důmyslný plán a zlikvidoval obávaného arabského teroristu a vůdce Hizballáhu v Libanonu.