Stockholmský oktáv - Engelmann, Karen, 1954- (Euromedia, 2014)
Mistrovský historický thriller, jehož děj nás vtáhne do světa intrik a kouzel v 18. století ve Švédsku. Emil Larsson, mladý celní úředník a šikovný karetní hráč, se má z popudu svého nadřízeného oženit a vést ctnostný život. Právě tehdy začne Emilovi tajemná věštkyně paní Grasparvová, znalkyně tarotu, vykládat budoucnost - celý jeho "životní oktáv". Její prorocké vize se týkají i osudu krále Gustava III., kterého se baronka Uzanna chystá otrávit. Emil musí začít rychle jednat a nesmí udělat chybný krok...