Poslední rébus - Rankin, Ian, 1960- (BB/art, 2013)
V Edinburghu je v temné uličce pod hradem zavražděn slavný ruský básník a disident. Stihne inspektor Rebus případ vyřešit? Vždyť do důchodu mu zbývá deset dní, a navíc dojde k další vraždě. Podezřelých přibývá, stopy vedou ke skupině bohatých ruských podnikatelů, k záhadné ženě, do přední skotské banky, mezi poslance Skotského parlamentu či k nejmocnějšímu z edinburských gangsterů... Právě jeho by Rebus dostal za mříze nejraději.