Naděje není jen slovo! - Jiříková, Martina, 1968- (Martina Jiříková, vzdělávací agentura Idea, 2016)
Naděje není je knížka blogů, které autorka postupně psala pro dva internetové servery. Jde o její úvahy, postřehy, komentáře, vzpomínky, zážitky nebo příběhy, které zažila na vlastní kůži či slyšela na vlastní uši a chtěla se o ně zkrátka podělit. S nadhledem, humorem, laskavostí a trochou nadsázky píše o lásce, víře, bolesti a naději, kamarádství i rozchodech, dětičkách, studentských eskapádách, trapasech, dietách, tajemstvích, pravdě a lži, sexu a samozřejmě mužích, kteří nás někdy válcují, ale my je přesto pořád milujeme. Jsou jako andělé spadlí z nebe. Škoda, že většina na hlavu. Knížku můžete číst odpředu, zezadu i zprostředka. A když si k tomu nalijete něco dobrého, na chvilku zapomenete na každodenní problémy, starosti a navíc se zasmějete, není lepší odměny