Skřítkové z Kamenné hůrky - Kaftanová, Irena, 1951- (První čtení (Ottovo nakladatelství), 2016)
Příběhy skřítků Rybízka a Šťovíčka vás zavedou do Kamenné hůrky a k jejich přátelům. Dozvíte se, co všechno si na nás příroda během roku umí nachystat, co se stane, když si duha roztrhne svůj duhový závoj nebo když ozvěna ztratí hlas. Rybízek se Šťovíčkem si pohrají s Meluzínou, vyzrají nad mrazem, naučí včelku Matyldu slušnému chování nebo pomohou žabce Barče a víle Klotynce z nesnází