Šeptání v dešti - Zadinová, Radka, 1970- (Erika, 2012)
Šestnáctiletá Lena vyrůstá bez matky, po smrti babičky jí společně se starší sestrou Sárou vychovává otec. Z Leny vyrůstá zamlklá, uzavřená dívka, která se straní společnosti ostatních a nejraději vysedává ve starém, ztrouchnivělém altánu, který kdysi otec postavil pro její matku. Jednoho dne se do bytu po mrtvé babičce nastěhuje Alenina třídní učitelka Dita se svým synem Víťou, kterého tichá dívka zaujme. Sblíží se s ní a brzy se z nich stanou přátelé. Lena mu vypráví o matce, protože ani Sára, ani táta o ženě, která je před tolika lety bezdůvodně opustila, nechtějí mluvit...