Nebýt jako máma - Řeháčková, Věra, 1950- (Akcent, 2015)
Sourozenci Kamila a Radim – teenageři – si často nevědí rady s problémy, které s sebou dospívání přináší: učení, noví kamarádi, tápání při hledání prvních lásek. Aby nebylo jejich bloudění dospíváním až tak jednoduché, rozhodl se osud postavit jim do cesty zcela ojedinělou překážku – vlastní matku. Máma, která bývá vlastním dětem při hledání životní cesty většinou nápomocna, v tomhle případě selhává. Nejenže se ráda napije, ale dokonce začne i pokoušet hrací automaty. A otec je jako naschvál často služebně mimo domov...Jaký dopad má matčina chorobná vášeň na její dospívající děti-dvojčata, o tom se dočtete v novém románu Věry Řeháčkové, který právě držíte v rukou