Ztracené stříbro ; Bronzové stíny ; Měděná Venuše : Lindsey Davisová omnibus : v hlavní roli Marcus Didius Falco - Davis, Lindsey, 1949- (BB/art, 2011)
První tři příběhy z řady vtipných antických detektivek, v nichž ožívá každodenní Řím kolem roku 70, z počátku vlády císaře Vespasiana. Marcus Didius Falco je soukromý informátor a pracuje na nebezpečných případech. Nejdříve z pověření záhadných, vysoce postavených klientů putuje Falco proti své vůli do Británie, kde zažije kruté strádání při otrocké práci ve stříbrných dolech. Poté dostane pověření pátrat po spiklencích proti císaři a vyjednávat s nimi. Nakonec řeší případ v soukromých službách zbohatlické snobské rodiny propuštěnců.