Bohyně odplaty - Davis, Lindsey, 1949- (BB/art, 2012)
Léto roku 77 n. l. vrcholí a soukromého informátora Marka Didia Falcona pronásleduje nepřízeň osudu. Pouze práce mu může alespoň na chvíli pomoci zapomenout na smutek ze smrti blízkých. S dlouholetým přítelem Petroniem Longem se vrhá do pátrání po záhadně zmizelém manželském páru, který dodával sochy jeho otci. Hlavními podezřelými jsou nechvalně známí Claudiovci z Pádských bažin. Postupně se ukazuje, že propuštěnci mají hodně dlouhé prsty a ochránce na nejvyšších místech, což ale Falcona s Petroniem nemůže zastavit. Mrtvých přibývá a děsivá pravda pomalu vyplouvá na povrch.