Soumrak nad Babylonií - Frank, J. Suzanne, 1967- (Domino, 2006)
Chloe dostala do vínku zvláštní dar: za určitých okolností dokáže projít trhlinou v čase do doby, kterou její současníci znají jen z učebnic dějepisu. Mimořádné schopnosti se však mohou stát i prokletím, poněvadž místo i čas určuje vyšší moc a návrat do současnosti není vůbec snadný. A tak se stalo, že Chloe musí bojovat o život v mokřinách mezi řekami Eufrat a Tigrid.