Vrahem může být kdokoliv - Deaver, Jeffery, 1950- (Domino, 2012)
Zdálo by se, že v detektivním žánru už bylo vymyšleno a použito vše: veškeré typy přestupitelů i strážců zákona, veškeré varianty zápletek. Pak ovšem přijde s novou knihou Jeffery Deaver a nabídne na minimálním prostoru tolik neotřelých postav a dosud nevídaných motivů, že postaví zmíněnou teorii na hlavu. Hlavní je nedat na první dojem, protože v Deaverově literárním světě může být vrahem kdokoli.