Pandořina skříňka - Ludlum, Robert, 1927-2001 (Domino, 2010)
Přísný mnišský řád se snaží dopravit kovovou skříňku s dokumenty ze starobylého kláštera v horách nedaleko Soluně do úkrytu v italských Alpách. Jediný muž, který zná její tajemství, zemře pod kulkami nacistů. Boj za dokumenty se rozhoří o mnoho let později.