Záhada sarkofágu - Peters, Elizabeth, 1927-2013 (Klokan, 2012)
Manželé Emersonovi provádějí průzkum v Mazgúně. Když Amelie obdrží od známého záhadný papyrus, někdo ho zavraždí. Mezi překupníky a vykradači pyramid se dějí zvláštní věci. Začnou se objevovat a mizet vzácné egyptské sarkofágy, následují i další podivná úmrtí. Amelie má opět šanci vyřešit nebezpečnou záhadu, ale musí si pospíšit, než bude pozdě.