Běda ženám, kterým muži vládnou : bouřlivé osudy českých panovnic a šlechtičen - Krumlowský, Felix, 1945- (Alpress, 2009)
Ačkoli údělem českých šlechtičen bylo tiše snášet vrtochy svých mužských příbuzných, nejedna z nich jim však dokázala statečně vzdorovat. Některé zvítězily, jiné byly za trest zavřeny do kláštera či zazděny zaživa. Nahlédněme do pohnutých osudů královen, princezen a aristokratek od svaté Ludmily až po zimní královnu Alžbětu Stuartovnu