Česká paměť : národ, dějiny a místa paměti - Šustrová, Radka, 1986- (Academia ;, 2014)
Sborník autorských textů renomovaných historiků se ve třech různých rovinách zabývá zkoumáním kulturní a sociální paměti v souvislosti s českými dějinami.