To je Praha - Kukovičová, Michaela, 1968- (Baobab, 2015)
Je Praha ještě pořád krásná, úžasná, okouzlující? Nezadupaly její půvab nohy milionů turistů, kteří se ženou po kamenných kostkách od Pražského hradu přes Karlův most na Staroměstské náměstí a zase zpátky? Praha je město věží, kopců, zahrad, uliček, domů, hospod, tajemství, příběhů, vzpomínek, lidí, zvířat a soch... Podívejte se na ni novýma očima. Projděte se po Praze s Michaelou Kukovičovou a Olgou Černou. Zavedou vás na mosty, ostrovy, rozhledny, do parků, do centra i na periferii. Dozvíte se, kolik mostů vede přes Vltavu, v kterém domě udělal díru ďábel, kam dohlédnete z Žižkovské věže a kde mají nejlepší chlebíčky. Přečtete si historku o chlapíkovi, který se proměnil v brouka, starodávné vyprávění o Golemovi i hrdinský příběh o siru Wintonovi, také o atentátu na Heydricha i o tom, jak si cestu po Pražském hradě zkracoval jeden skvělý prezident. Všude je na co se dívat a čemu se divit... protože v Praze je možné všechno.