Padaná letní jablka - Čechova, Dora, 1971- (Labyrint, 2015)
Padaná letní jablka je kniha povídek, kde hybatelkami mužských osudů jsou ženy. Dora Čechova nachází krásu ve všedních detailech vztahů a odhaluje hloubku okamžiků, které často bez povšimnutí míjíme. V tematicky různorodých příbězích si pokládá otázky, proč někdo dokáže na lásku čekat celý život, proč jsou chvíle, kdy se cítíme šťastní, tak křehké a proč milujeme ty, kteří nás odmítají. Hrdinové povídek věří a ubezpečují se, že láska nakonec každému nechává naději